Kezd a napot mosollyal, vidámsággal.Kineziológia
A víz csodái.
Gyógyító ásványok
Színterápia
Harmónia életünkben
Relaxáció képekben
Játékok
Elérhetőség
Linkajánlat 

Ásványok, féldrágakövek, drágakövek, 

gyógyhatásai szervezetünkre.

 

  

Minden kõ, hasonlóan a növényekhez, különbözõ frekvenciájú rezgéseket bocsát ki magából. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel mûködnek, így a megfelelõ szerveket a hasonló rezonanciájú kövekkel harmonizálhatjuk, gyógyíthatjuk. Olyan ez, mintha egy zenekarban a ritmuszavar miatt elcsúszott hangszert térítenénk vissza saját ütemébe, ami elengedhetetlen a harmonikus összhangzáshoz. A szervek egészséges rezonanciájának eltérését rossz közérzetként, betegségként éljük meg. A betegséget pedig okozhatja akár saját negatív gondolkodásunk, kellemetlen emlékképeink, energetikailag blokkolt környezetünk.
A kövek rezgései lelki síkon is hatékonyan mûködnek, és feloldják érzelmi gátjainkat, rossz beidegzõdéseinket, harmonizálják, kisimítják testi-lelki-szellemi energiamezõnket.

 Bármilyen testi betegség esetén csak kiegészítõ terápiaként alkalmazzuk a drágakõterápiát!

Hogyan válasszuk ki a megfelelõ köveket?
Próbáljuk ki, melyik kõnek van számunkra kellemes tapintása, melyik indít el bennünk rögtön valamilyen érzést, gondolatot. A kõ, amire éppen szüksége van szervezetünknek, általában felveszi kezünk melegét, ami hideg marad, az pillanatnyilag nem aktuális számunkra.

Marokkõ:
A kézbe véve, a kéz reflexzónáin keresztül hatnak szerveinkre. Hordhatjuk zsebünkben a számunkra kedves követ, köveket, így az ember és a kõ energiamezõi eggyé válnak egész nap, és különösen sugárzóak lehetünk.

Csakraterápia:
A csakrák harmonizálását is végezhetjük féldrágakövekkel, úgy hogy a megfelelõ követ a hozzá tartozó csakrára helyezzük, vagy csak nézegetjük, kezünkbe vesszük.

Elixír:
Készíthetünk gyógyító ásványvizet is, ha egy üveg vízbe dobjuk a számunkra megfelelõ, kellõképpen megtisztított féldrágakövet, és benne hagyjuk néhány órát. A víz felveszi a kõ rezgéseit, és ha megisszuk, a kõ gyógyító rezonanciája a testünkre közvetlenül belülrõl hat.

Féldágakõ fürdõ:
Tehetjük a fürdõvizünkbe is a köveket, a víz kristályszerkezete magába építi a kövek energiáját, és felerõsíti hatásukat. Vigyázzunk, nehogy a lefolyó beszippantsa a fürdõzés végén kedvenc köveinket.

Masszázs:
Szép sima nagyobb darab féldrágakövekkel masszírozhatjuk is egyes testrészeinket, például talpunkat, hasunkat, hátunkat.

Ékszerek:
Évezredes hagyománya van a drágakövek testen való viselésének. A drágakövek, nemesfémek a díszítésen túl speciális rezgéseikkel, energiamezejükkel kapcsolatba lépnek az ékszert viselõ aurájával, és összesimulva felveszik egymás rezonanciáját. Ezért lehetséges, hogy egy ékszer megõrzi viselõjének energetikai lenyomatát, és elõfordulhat, hogy egy szerencsétlen sorsú embertõl örökölt ékszer, vagy drágakõ akár balszerencsét is hordozhat magában.
Az örökölt, de még a frissen vásárolt köveket, ékszereket használat elõtt érdemes energetikailag megtisztítani. Ezt tehetjük oly módon, hogy egy kis edénybe szórt tengeri sóba helyezzük a követ, úgy hogy a só teljesen ellepje, és 24 órán át benne hagyjuk. A végén a követ, ékszert lemossuk, és a sót kidobjuk.

A kövek tisztítása:
A köveket rendszeresen ajánlott megtisztítani, hiszen magukba szívják az energiát, ami telítheti õket annyira, hogy saját sugárzásuk fénye elhalványulhat. Tegyük folyó víz alá minél hosszabb idõre (min.5-10 perc) õket, és már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat.

A tisztításra azért van szükség, mert minden kristály olyan, mint egy kis mikrochip, vagyis tárolja az információkat, így a betegségeket is. Ezektõl, pedig minden alkalommal meg kell szabadítanunk õket ahhoz, hogy hatékonyan gyógyítsanak.

 

Meddig használjuk?
A kövek jeleznek, amikor már nincs rájuk szükségünk, elhidegülnek tõlünk, vagyis érintésünkre és viselésükkor hidegek maradnak. Ilyenkor tegyük le, mert mint bármi mást, a gyógyító energiákat is túladagolhatjuk. A gyógyulás után tartsunk tíz nap szünetet, majd megelõzésként hordjuk magunknál marokkõ formájában.

  Következö oldal  


www.utasikerhez.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!